En skola för dig

 

En skola for dig - bild

Lunds Fordonstekniska Gymnasium är en liten skola där du som elev inte är en i mängden. Elever, lärare, elevhälsoteam och rektor har nära och god kontakt. Våra duktiga och engagerade lärare hjälper dig att lyckas med dina studier.

Hos oss kan du läsa Fordons- och transportprogrammet och inriktningen Personbil. Nytt för höstterminen 2017 är att vi också har Lärlingsutbildning vilket innebär att en stor del av utbildningen sker på en arbetsplats, minst 3 dagar i veckan sett över hela utbildningen, och det mesta av teorin läses på skolan. Man är lärling på någon av de arbetsplatser vi har god kontakt med sedan flera år och skulle man ha förslag på arbetsplats vi inte arbetar med idag kan det också gå att lösa. Har du frågor om lärling är det bara att kontakta rektor Katarina Dahlberg.

Har man inte tillräckligt med godkända betyg från grundskolan kan man läsa ett Introduktionsprogram och sedan tidigare har vi Programinriktat individuellt val och nytt från höstterminen 2017 är att vi även har Yrkesintroduktion.